top of page
POLFOTO_52670633.jpg
Illustration_Mette_Dreyer.png
Artikel i Politiken
Article UK version

Som dreng havde jeg en drøm om at gå indmarch ved De Olympiske Lege. Den drøm blev realiseret i 1984, og oveni fik jeg en bronzemedalje i roning med hjem fra OL i Los Angeles. 

Da min egen aktive ro-karriere sluttede, var jeg landsholdstræner et par år med flere VM-medaljer på listen, inden jeg startede som facilitator og teambuilder i erhvervslivet i 1989. I 1992 blev jeg kontraktansat for 3 år i Jyske Bank som coach og uformelt medlem af ledergruppen. Jeg blev dermed den første coach ansat i en dansk børsnoteret virksomhed. Jeg forestod strategiprocessen med udvikling og implementering af strategien og en særlig værdibaseret kultur, der stadig anvendes. Herudover var jeg personlig coach for medlemmerne af den øverste ledergruppe.

Sidenhen har jeg faciliteret ambitionsprocesser, strategiprocesser, kulturprocesser og teambuildingprocesser i en stor del af Danmarks mest succesfulde virksomheder (se referencer) og været personlig coach for mange direktører, ledere og ambitiøse medarbejdere. 

De sidste år har 30-40% af mit arbejde foregået udenfor landets grænser.

2016 fik jeg muligheden for at krydse Atlanterhavet ombord på Volvo Ocean-raceren L4 ejet af Trifork. Det er havets Formel 1-båd. Båden vandt i 2009 det prestigefyldte Volvo Ocean Race under navnet Ericsson 4 og er sidenhen optimeret på enhver vis. Vi krydsede Atlanten i 3. hurtigste tid nogensinde og blev nr. 2 ud af et felt på 270 både, kun slået af en 18 fods større båd. Vi var 3 dage foran nr. 3. 

 

En oplevelse og læring for livet og med store paralleller til nutidens erhvervsliv, hvor vinden springer lige så hyppigt som på det store ocean. Det er behov for beslutningskraft og eksekveringsevne hos såvel ledere som medarbejdere ... især når stormen raser. 

 

Jeg har alle årene haft fokus på at gøre de bedste bedre. Min antagelse er, at kompetencerne er altid til stede (ellers er det jo de forkerte, der er ansat), men at vi naturligvis altid kan dygtiggøre os. 

Ved siden af mit arbejde i erhvervslivet har jeg løbende haft fornøjelsen at være personlig coach for adskillige idrætsprojekter og atleter. Fra 2005 til 2008 var jeg tilknyttet som teambuilder for det tyske America’s Cup-projekt i Valencia med Jesper Bank som rorsmand. Igennem 5 år har jeg været tilknyttet det norske orienteringslandshold med utallige VM-medaljer til følge. I 6 år var jeg coach for triatleten Torbjørn Sindballe, der i den periode blev dobbelt verdensmester samt nr. 3 og 5 ved Hawaii Ironman. I 1996 havde jeg æren at være mental sparringspartner for den danske guldfirer i roning, da de vandt deres første guldmedalje ved OL i Atlanta. Siden vandt de medaljer ved de efterfølgende 4 olympiske lege.

 

Jeg læste idræt og psykologi ved Københavns Universitet i 80’erne og har siden efteruddannet mig løbende ved blandt andre IMD i Lausanne; Wharton Business School i Philidelphia; Universität St. Gallen og ved Middlesex University i London. Jeg er naturligvis certificeret coach.

Min største interesse er at gøre de bedste teams endnu bedre. Forvent, at jeg er ambitiøs, dedikeret og balanceret.

Simplicity is the ultimate sophistication.

bottom of page